ELS NOSTRES TALLERS

ESCOLTAR I PARLAR PER APRENDRE

Els tallers de ràdio creats per l’equip DIAL JOVE  ofereixen als/les alumnes la possibilitat de convertir-se en redactors i locutors de ràdio de forma activa i motivadora. Els nostres tallers els permetran conèixer el llenguatge radiofònic i gaudir de les possibilitats del mitjà com a eina d’aprenentatge i model de treball en equip.

Per aconseguir aquest objectiu DIAL JOVE  convertirà l’aula  en un estudi de ràdio on els/les alumnes disposaran de tot l’equipament tecnològic necessari per gravar un programa de qualitat per a la seva posterior difusió online. (auriculars, micròfons, taula de mescles, gravadora, reproductors d’àudio…)

DIAL JOVE us ofereix dos tipus de tallers que s’adeqüen als nivells i àrees curriculars de PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA.  Seguint diferents metodologies, ens portaran a l’enregistrament de programes joves i de participació, amb notícies, música, ecologia, cançons, solidaritat, esports… projectes i activitats del centre).

TALLER DE PRIMÀRIA –  ESTRUCTURA DEL TALLER I TARIFA

El taller creat per a aquest nivell consisteix en l’enregistrament d’un programa jove i obert de 20 minuts, amb notícies i seccions de màxim interès per als alumnes ( notícies d’actualitat o bé realacionades amb el centre: projectes, entrevistes, visites culturals…) . El taller tindrà una durada prevista de 3 hores i mantindrà la següent estructura:

– Presentació del taller i de la ràdio. Aprendre a comunicar-nos. Llenguatge radiofònic, la notícia, l’entrevista…smiling little girl with headphones at home

– Creació dels equips.

– Assignació de la seva secció de notícies.

– Selecció de diferents notícies:

a) Aportades per DIAL DE RÀDIO, ja redactades  i que els alumnes hauran de  titular i sintetitzar.

b) Utilitzant les notícies pròpies elaborades pels alumnes.

– Creació del guió.

– Les parts de l’estudi de ràdio.

– Enregistrament en l’estudi creat per DIAL JOVE. ( L’estudi de radio, actitud i posició davant el micròfon, vocalització, lectura i enregistrament).

Fi de l’activitat en el centre
.

2El programa gravat s’incorporá a la web perquè tota la comunitat escolar, familiar i qui ho desitgi pugui gaudir de la seva escolta, és el que coneixem com a ràdio a la carta.
La relació de l’alumne i l’escola amb “DIAL JOVE. La ràdio interescolar” no acaba amb el taller sinó que segueix, si així ho considera el centre educatiu, ja que aquells que hagin participat en els tallers podran continuar enviant àudios per a la seva difusió online.
“DIAL JOVE, “La ràdio interescolar” es presenta per tant com una realitat que podem construir entre tots: alumnes, professors, pares… De nosaltres depèn crear aquest espai de comunicació compartit que és una finestra oberta a l’intercanvi d’idees i a l’aprenentatge curricular.

TALLER SECUNDÀRIA

Els tallers DIAL JOVE permeten crear un estudi de radio a l’institut, on l’alumnat podrà disposar de tot l’equipament tecnològic necessari per gravar un programa de radio i la seva posterior difusió online. ( auriculars, micròfons, taula de mescles, gravadora, reproductors d’àudio…)
Els alumnes coneixeran amb detall el mitjà ràdio i podran també crear continguts informatius per a la seva posterior difusió, a través d’un procés que abasta selecció de notícies, redacció adaptada al llenguatge radiofònic i lectura a l’estudi de ràdio.

foto joven 2El taller creat per a aquest nivell consisteix en l’enregistrament d’un informatiu jove de 20 minuts, amb notícies, entrevistes, músiques i seccions de màxim interès per als alumnes. El taller tindrà una durada prevista de 3 hores i mantindrà la següent estructura:

– Presentació de l’activitat. Aprendre a comunicar-nos a través de la ràdio. Llenguatge radiofònic, la notícia, l’entrevista…

– Constitució dels equips.

– Assignació de la seva secció de notícies

– Selecció de continguts de diferents matèries i sempre d’actualitat, aportats per DIAL JOVE ja redactats per facilitar l’activitat o bé redacció utilitzant les notícies pròpies elaborades pel centre educatiu.

– Redacció de notícies. (secrets de la redacció radiofònica)

– Creació del guió amb tots els elements sonors

– Les parts de l’estudi de ràdio

– Enregistrament ( Elements de l’estudi de ràdio, actitud i posició davant el micròfon, vocalització, lectura i enregistrament)

-Fi de l’activitat en el centre.

El programa gravat s’incorporá a la web “DIAL JOVE. La ràdio interescolar” perquè tota la comunitat escolar, familiar i qui ho desitgi pugui gaudir de la seva escolta, és el que coneixem com a ràdio a la carta.
La relació de l’alumne i el centre amb DIAL JOVE no acaba amb el taller sinó que segueix si així ho considera l’institut, ja que aquells que hagin participat en els tallers podran continuar enviant àudios per a la seva difusió online. DIAL JOVE es presenta per tant com una realitat que podem construir entre tots: alumnes, professors, pares… De nosaltres depèn crear aquest espai de comunicació compartit que és una finestra oberta a l’intercanvi d’idees i a l’aprenentatge curricular.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.